Pijnklachten zijn in sommige gevallen chronisch

Wanneer je gezond bent, is het je amper voor te stellen hoe ziek zijn moet voelen. Iedereen heeft natuurlijk wel eens iets onder de leden, zoals een verkoudheid of griepje. Die dingen gaan meestal vanzelf weer over. Maar sommige mensen hebben ook veel last van pijnklachten. Dan moet je niet denken aan een stijve nek of een beetje hoofdpijn, maar echt chronische pijnklachten die lang aanhouden. Deze mensen hebben dus dagelijks pijn en ervaren daar veel last van in het dagelijks leven. Hierdoor hebben ze vaak veel minder plezier in hun leven.

De pijn verlichten

Wanneer mensen met chronische pijn rondlopen, worden er vaak pijnstillers voorgeschreven. Soms zijn het relatief lichte pijnstillers, maar er kunnen ook zwaardere pijnstillers worden voorgeschreven. Vaak zal er gezocht worden naar manier om het leven voor de pati├źnt een stuk dragelijker te maken. Er zijn ook aandoeningen zoals posttraumatische dystrofie, waarbij veel pijn komt kijken. Dit is een reactie van het lichaam waarbij de zenuwen een soort signalen naar de hersenen blijven sturen en daar komt veel pijn bij kijken. Over de aandoening is relatief nog weinig bekend.

Zoeken naar andere oplossingen

Mensen met pijnklachten willen vaak een oplossing voor het probleem vinden. In veel gevallen is er zeker ook een aanwijsbare oorzaak van de pijn aan te wijzen. En daar kan de oplossing dan ook gezocht worden. Maar soms zijn er ook andere factoren die een rol spelen. Denk hierbij aan werkdruk, werkhouding, stress en diverse andere zaken die mogelijk een rol kunnen spelen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld veel klachten in de nek doordat ze constant aan het piekeren zijn en hierdoor een verkeerde houding aannemen. Soms is het dan ook goed om eens verder te kijken dan alleen het fysieke, hier kunnen soms mogelijke oplossingen gevonden worden.

Dit artikel bevat geen medisch advies.