Starten met Nederlands leren als je hier komt wonen

buitenlandEr komen steeds meer mensen vanuit het buitenland hier in Nederland wonen. Zo zijn er natuurlijk de vluchtelingen die vanuit gebieden in de wereld komen waar het een stuk slechter gaan, maar er zijn ook andere groepen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met zeer specialistische kennis. Dat kan bijvoorbeeld op medisch, technisch of een ander vlak zijn.

Werkgevers zijn op zoek naar zulke mensen om bijvoorbeeld een nieuwe dienst te gaan introduceren, of om bepaalde nieuwe producten te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een programmeur die zich specialiseert in het schrijven van gespecialiseerde applicaties. Dit soort kennis kan bijvoorbeeld niet (of heel weinig) aanwezig zijn in Nederland en er worden dan mensen vanuit het buitenland aangetrokken. Denk bijvoorbeeld aan een Amerikaan of een Australiër.

Wonen in Nederland

Deze mensen wordt vervolgens een baan aangeboden hier in Nederland en ze krijgen ook een huis en dergelijke aangeboden van de werkgever. Voor zo’n persoon is het een enorme stap om alles in eigen land achter te laten en hier te komen wonen. Soms worden deze mensen dan ook op projectbasis naar Nederland gehaald, ze werken dan bijvoorbeeld enkele weken hier en gaan vervolgens weer terug naar huis.

Maar er is ook een groep die na verloop van tijd besluit om hier in Nederland te blijven. Die groep moet natuurlijk ook gewoon inburgeren en natuurlijk de taal leren. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld een nederlandse cursus rotterdam volgen om alles te leren. Er zijn cursussen voor absolute beginners, maar ook voor mensen die al een woord Nederlands spreken en dit willen verbeteren. De cursussen kunnen deze mensen enorm helpen om beter in de samenleving te worden opgenomen.

Begin met lessen

Als je dus in Nederland wilt gaan wonen kan de Nederlandse taal je heel erg veel gaan helpen. Als je hier permanent woont, is het toch wel een vereiste dat je goed Nederlands spreekt. Wacht daarom niet te lang met het volgen van de lessen en zorg dat je een echte Nederlanders wordt!