Het uitbreiden van uw bedrijf zodra het goed begint te lopen

business groeiStel u bent net begonnen met een nieuw bedrijf. Een spannende tijd. U heeft een inschrijving bij de kamer van koophandel gedaan en hebt een zakelijke rekening geopend bij de bank. U bent nu ondernemer! Zodra u goed bent opgestart en de zaken goed beginnen te lopen, is het belangrijk om over de groei na te gaan denken. Het is zeker aan te raden om hier vanaf het begin direct mee te starten. Zo komt u in de mindset die bij het ondernemen past.

Soms moet je zaken los laten

Om een bedrijf te groeien naar een bepaalde hoogte, is het belangrijk om bepaalde onderdelen van uw bedrijf uit handen te geven. Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om iemand aan te nemen voor taken in uw bedrijf die u zelf niet prettig vindt om te doen, of welke eigenlijk zonde van uw tijd zijn. Toch is het aannemen van personeel een grote stap voor veel ondernemers. Er komen veel verantwoordelijkheden bij en uw vrijheid kan in bepaalde gevallen beperkt worden. Een andere oplossing is om taken of onderdelen uit te besteden. Dit is een tussenstap voor het aannemen van personeel.

Administratie vaak geen leuke taak

De administratie is nu precies zo’n onderdeel van een bedrijf waar veel ondernemers een hekel aan hebben. Vooral het debiteurenbeheer is een onderdeel waar vaak tegenop gekeken wordt. Het na bellen van klanten die rekeningen niet betalen is vervelend en kost vaak veel tijd. Voor dit onderdeel van uw bedrijf kunt u een incassobureau inschakelen welke u kan helpen bij het incasseren van deze rekeningen. Vaak kan dit tegenwoordig via het zogenaamde no cure no pay model gedaan worden. Dit wil overigens niet zeggen dat het niets kost, de kosten worden door het incassobureau op uw klant verhaald. Als deze de kosten betaald zijn er voor u vaak geen kosten aan verbonden.